Popis sloupců v seznamu jídelních lístků:
• | Stav - stav jídelního lístku (založen lístek, založena výdejka, odepsána výdejka) |
• | Popis - rozlišovací faktor jídelních lístků |
• | Dop. svačina - počet dopoledních svačin |
• | Odp. svačina - počet odpoledních svačin |
• | Druhá večeře - počet druhých večeří |
• | Norma - částka normy dle počtu jídel a kategorie stravy |
• | Výdejka - částka výdejky vázaná na jídelní lístek |
• | Rozdíl - číselný rozdíl mezi sloupečky Norma a Výdejka |
• | Rozbor - částka rozboru stravy podle výdejky a jídelního lístku |
• | Kontrola - rozdíl sloupečků Výdejka a Rozbor (pokud je rozdíl roven nule, nula se nezobrazuje); pokud se objeví nějaké číslo něco je špatně! |
Pozn.: Částka sloupců Rozbor a Výdejka se nemusí vždy schodovat. Výdejku je totiž možné stále upravovat i po odespání výdejky z jídelního lístku. Např. když přidám do výdejky (ve skladu) zboží, které se neobjevuje ve výdejce jídelního lístku, nebude cena za takové zboží v rozboru jídelního lístku a ani v příslušných tiskových sestavách. (ačkoliv bude ve výdejce) Důvod je ten, že každé zboží je vázáno na určité jídlo z jídelního lístku. (a také na kategorii a normu) Pokud přidám zboží do výdejky po odepsání výdejky, nemůže program nijak poznat, ke kterému jídlu patří. Z tohoto důvodu byl přidán do seznamu jídelních lístku sloupec Rozbor a Kontrola, které ihned reflektují jakoukoliv nejasnost ohledně výdejek a rozborů.
Další důvod proč dochází k rozdílům mezi rozborem a výdejkou je přidání nového zboží do výdejky jídelního lístku a přiřazením zboží k jídlu, které nemá žádné porce (porce = 0). Pokud přiřadím zboží k jídlu, které se nevaří, pak program chápe, že se takové zboží nijak nepoužívá. (v takovém případě navíc ztrácí smysl jakýkoliv rozbor stravy)
Pokud se ve sloupci Kontrola zobrazí nějaká částka, je možné napravit takový stav odepsáním a zrušením výdejky v jídelním lístku a znovu založením výdejky.
|